LES JARDINS DE LA COMTESSE

 


 

L’art de vivre op zijn Frans, met picknickmanden en serviezen in melanine en bamboe

PICKNICKMANDEN
De traditionele PICKNICKMANDEN zijn op artisanale wijze en met de hand gevlochten uit wilgentakken van de beste kwaliteit en mooi afgewerkt aan de binnen- en buitenkant. De manden zijn compleet ingericht te verkrijgen met o.a. porseleinen borden (met het logo van het merk),  glazen, 3 tot 4 delig bestek, een peper-en zoutvaatje, een isolatievak, een flessenhouder en soms ook een picknick kleed. Ook zijn er een aantal picknick rugzakken in de collectie.
De picknickmanden zijn te verkrijgen voor 2 tot maar liefst 6 personen! Er zijn ook lege picknickmanden te koop. Sinds 2021 bestaan er ook kleine picknickmanden voor kinderen! Gevuld met een bamboe kinderserviesje.

Een picknickmand van Les Jardins de la Comtesse is een exclusief cadeau voor een interessante prijs!!!
Een geslaagde picknick op het platteland, in het park, aan de zee of in de bergen, met een originele mand, gecreëerd door ‘Jardins de la Comtesse’.

MELANINE SERVIEZEN
Les Jardins de la Comtesse verkoopt ook een mooie, uitgebreide serie van bijna onbreekbaar MELANINE TAFELSERVIES van  een zeer hoge kwaliteit. Hierin zijn o.a. grote en kleine, diepe en platte schalen, borden, bowls en dienbladen.

Deze MelARTmine Collection, is het assortiment van melanine servies dat kleurrijk en vrijwel onbreekbaar is. Het is een servies dat eruitziet als keramiek maar niet zo kwetsbaar is, dankzij het gebruik van pure melamine van hoge kwaliteit.

Een bijzondere collectie, gelanceerd in 2019; producten met design motief en moderne vormen om de tafels mooi en feestelijk te maken: Veel items zijn zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant gedecoreerd!!

Modern, fris, vrolijk en schokbestendig is dit melanine servies  dat de tafelkunst voor buiten heruitvindt. Het kleurrijke melanine servies is gedecoreerd met motieven als Toekans, Exotische Bloemen en  Bali. Deze thema’s zullen uw tafel zeker verfraaien. Een ideaal servies voor buiten maar ook voor binnen.

BAMBOE
In 2021 zijn er aan de collectie van Les Jardins de la Comtesse ook enkele serviezen van bamboe toegevoegd. De hoge kwaliteit van deze serviezen ( een mix van bamboe, maisvezels en melanine) biedt een sterk product dat licht van gewicht is en zacht aanvoelt. Het gaat in de vaatwasmachine en is bestand tegen temperaturen van -/- 30 C. tot +/+ 110 C! Het materiaal is bovendien biodegradeerbaar en BPA vrij.

In de bamboe serie zijn er twee uitgebreide serviezen te verkrijgen: Perroquets (papegaaien) en Fleurs de Champs (veldbloemen). Er zijn o.a. borden, platte, ovale en diepe schalen, bowls, bekers en dienbladen in deze series gemaakt. Ook is er een handige isotherme beker en een set van 3 bewaardoosjes met deksel.

Voor de kleintjes is er in 2021 00k een heel leuk bamboe servies ontworpen. In de serie Happy Friends is er Lily the Cat in het roze en Gigi the Giraffe in het geel. Te verkrijgen als giftset met een beker, een plat bordje, een bowl en een kinderbestekje. Los te koop zijn in deze serie de leuke lunchboxen. 
Speciaal voor de kinderen die mee gaan picknicken is er ook nog een klein picknickmandje bekleed met een gedecoreerde stof en gevuld met de kinderset Lily te Cat of Gigi the Giraffe.

klik hier voor de uitgebreide catalogus 2021 van Les Jardins de la Comtesse

klik hier voor de verkoopadressen van de producten van Les Jardins de la Comtesse in Nederland

Een mooi stukje geschiedenis van Les Jardins de la Comtesse:

Jardins de la Comtesse is ontstaan door de herinnering aan een groot familie domein waar  grootmoeder haar vrienden, familie en talrijke kleinkinderen ontving. Grootmoeder, een kleurrijk personage, behorend tot één van de oudste aristocratische families van Europa, regeerde in haar eigen kleine wereld op het landgoed. Zij droeg altijd  een grote strooien hoed en een lang schort. Ze was de chef in haar eigen keuken waar zij heerlijke en fijne gerechten bereidde die daarna op de memorabele picknicks met familie en vrienden werden genuttigd. Het waren mooie momenten van simpel geluk midden in de bossen. Iedereen haalde zijn mooiste servies uit hun picknickmand en legde deze op grote kleden om samen een aangenaam en gezellig moment te beleven. Grootmoeder heeft  deze passie voor tuinen en mooie voorwerpen doorgegeven. Het familie-embleem is de uiting hiervan: de boom die het embleem sinds 1395 versiert stelt  het leven in de open lucht voor, met respect voor traditie en waarden.

 

klik hier voor meer foto’s van Les Jardins de la Comtesse