LE JACQUARD FRANCAIS

 

Sinds 2011 zijn wij de agent van de het bekendste Franse merk tafellinnen uit de Vogezen; Le Jacquard Français.

Le Jacquard Français is een van de oudste fabrieken waar prachtige stoffen voor de tafel wordt geweven. Al meer dan 130 jaar levert dit merk unieke kleden in een bijzondere kwaliteit. De uitzonderlijke vakkennis wordt al generaties overgedragen. Stoffen Made in France!

Wij verkopen de prachtige tafelkleden in originele dessins en kleuren, de bijzondere keukendoeken en een mooie collectie bad- en strandlakens aan een aantal exclusieve winkels in Nederland. 

De tafelkleden zijn te verkrijgen in vele afmetingen; van placemats tot stof aan de meter. Le Jacquard Français fabriceert katoenen, linnen, linnen/katoen en coated tafelkleden. De coated kleden zijn in katoen geweven stoffen met een dunne acryllaag die aan een zijde in de vezels is geperst. Ideaal voor buiten of voor gebruik met kleine, of grote, kinderen. Gemakkelijk schoon te maken met een vochtig doekje!
De standaardmaten van de tafelkleden gaan van 120cm tot 380cm lengte en van 120cm tot 220cm breedte! er zijn ook ronde kleden te verkrijgen. Ook kan men tafelkleden op maat laten maken. Erg handig voor tafels met uitzonderlijke afmetingen. Naast de tafelkleden zijn er dekservetten, lopers, placemats en servetten te verkrijgen.

De keuken droogdoeken (60x80cm) zijn altijd van katoen, met uitzondering van de glazendoeken die natuurlijk 100% linnen zijn. Bijpassend maakt Le Jacquard een keuken handdoekje (54x38cm) van wafelkatoen. Het voordeel van wafelkatoen voor de handdoek is dat de stof veel sneller droogt dan badstof. Wafelkatoen neemt goed water op. De kleuren en motieven komen ook mooier uit in een wafelkatoenen uitvoering dan in badstof.  In de collectie voor de keuken zij ook schorten en panenlappen te verkrijgen.

Sinds enkele jaren heeft Le Jacquard Français ook een luxe collectie voor de badkamer. Mooie series in badstof (ontworpen in Frankrijk, gefabriceerd in Turkije) en in wafelkatoen (100% Frans). Van washand tot badjas. Tevens is er een aanbod in strandlakens. Ook hier is er een lijn in badstof en een lijn in wafelkatoen. Het voordeel van een strandlaken in wafelkatoen is ook hier dat de stof snel droogt, bovendien is het licht in gewicht en neemt het strandlaken heel weinig ruimte in in de bagage.

Om het assortiment compleet te maken is er sinds 2018 ook een leuke collectie kussens voor de tuin en voor het interieur te verkrijgen. Er zijn verschillende maten en modellen. De outdoor kussens zijn goed te combineren met bepaalde series tafelkleden. De kussens in de outdoor collectie zijn 100% acryl, slijtvast en waterafstotend.
De kussens van de indoorcollectie zijn 100% katoen. Er zijn bijpassende plaids en er is stof aan de meter in dezelfde dessins te verkrijgen. 

Klik hier voor de nieuwst catalogus van le Jacquard Français.

De collecties van Le Jacquard Français zijn in een aantal exclusieve winkels in Nederland te verkrijgen. Enkele prestigieuze interieurontwerpers werken ook graag met de artikelen van Le Jacquard Français.

klik hier voor een overzicht van de verkooppunten van Le Jacquard Français in Nederland.

 

Enkele voorbeelden van de collectie tafellinnen:

Enkele voorbeelden van de collectie keukendoeken:

Enkele voorbeelden van de collectie bad- en strandlakens:

Enkele voorbeelden van de indoor en outdoor collecties: