LA VERRERIE DE BIOT

De robuuste glazen van Biot
Door een foutje ontstond het wereldberoemde glas met de typerende luchtbelletjes van Biot.
In 1956 ontstond er door een foutje in de samenstelling van de grondstoffen bij het blazen van een object een chemische reactie die luchtbelletjes in het glas veroorzaakte. Door deze onbedoelde belletjes werd het object afgekeurd. Dit bleek onverwachts veel bekijks te hebben en heel veel enthousiaste reacties los te maken; het succes van de glazen van Biot was geboren!
Het in het glas gevangen luchtbelletje werd het handelsmerk van La Verrerie de Biot.
Ieder met de mond geblazen object is uniek; dikker, hoger, met meer of minder belletjes, maar allen een waar kunstwerk. De luchtbelletjes doen het glas leven! In het licht zie je de twinkelingen van de kleine bubbels.
De artikelen worden in La Verrerie de Biot geblazen door een echte “meester-glasblazer”. Dit niveau bereikt men pas na een intensieve opleiding die tussen de 8 en 10 jaar duurt! De gehele opleiding bestaat uit 7 verschillende niveaus. Er zijn in de glasblazerij dagelijks gemiddeld 15 glasblazers aan het werk.
De glasblazerij is gevestigd in het idyllische Provençaalse plaatsje Biot, boven Cannes en Antibes. Sinds 1956 is de glasblazerij ook toegankelijk voor publiek.
In 1972 heeft de Poolse familie Lachazynki het bedrijf overgenomen. Zij zwaaien er nu nog steeds de scepter.
In La Verrerie de Biot worden voornamelijk glazen, karaffen, schalen, vazen, potten en windlichten in verschillende maten en diverse bijzondere kleuren geblazen. Ieder object is gesigneerd.
Het glas met de belletjes is heel bijzonder als het (zon-) licht er op schijnt. 
Er bestaan op de markt ook machinaal gemaakte imitatieglazen. Deze zijn echter veel lichter van kwaliteit en hebben vaak onhygiënische open belletjes, iets wat bij de echte glazen van Biot beslist niet voor zou komen.
Ook worden er door de meester-glasblazers soms unieke, authentieke en bijzondere kunstwerken geblazen. Enkele malen per jaar komen er beroemde glasblazers als gast deze bijzondere objecten maken. Een van de bekendste hiervan was Jean Claude Novaro.
La Verrerie de Biot heeft het prestigieuze label “Entreprise du Patrimoine Vivant »van de Franse staat toebedeeld gekregen.
Sinds enkele jaren laat men ook serie glazen, borden en schalen in het acryl maken. Deze ‘ligne piscine” is in meerdere vrolijke kleuren fabrieksmatig gemaakt van bijna onbreekbaar acryl, mét de bekende belletjes erin verwerkt! Heel handig en vrolijk in de tuin, bij het zwembad, op de boot, tijdens een picknick!!
Helaas zijn de bijzondere glazen uit Biot op dit moment nergens meer te koop in Nederland… Heeft u een winkel, en bent u geïnteresseerd om deze mooie glazen en/of de Ligne Piscine van Biot te verkopen, neem dan contact met ons op. Wij zijn de exclusieve agent van dit merk in Nederland.

Wij zijn al meer dan 10 jaar de Nederlandse agent voor de producten van La Verrerie de Biot.

Klik hier voor de verkooppunten van de glazen van Biot in Nederland.

klik hier voor meer foto’s van La Verrerie de Biot