Heel veel serviezen van Gien

Productinformatie

aux couleurs du temps-gien-logo

 

In onze winkel en in onze webwinkel chrisby.com vindt u een heel breed aanbod van de serviezen van La Faiencerie de Gien.

Al meer dan 18 jaar verkopen wij de bijzondere serviezen van Gien. Wij hebben altijd een grote keuze in de vele series die er van Gien te koop zijn. Door onze jarenlange ervaring met dit merk kunnen wij ons oprecht een specialist in de serviezen van Gien noemen.

Het Franse merk maakt mooie en vaak kleurrijke serviezen van aardewerk. Onderling zijn deze serviezen vaak weer te combineren. Van sommige serviezen bestaan hele uitgebreide series, van andere bestaat weer alleen een ontbijt- of theeservies.

La Faiencerie de Gien is te vinden in het plaatsje Gien aan de Loire.

In 1821 is hier in Gien een Engelsman begonnen met het fabriceren van aardewerk volgens een Engelse procedure. De naam Faiencerie de Gien is later, in 1875 ontstaan.
Men fabriceerde eerst gebruiksvoorwerpen van aardewerk, veel later ging men pas tafelserviezen, decoratieve artikelen en speciale serviezen met de afbeelding van familiewapens maken.
Gien fabriceerde vroeger petroleum- en olielampen van aardewerk. Tussen 1882 en 1980 fabriceerde Gien ook vele soorten vloer- en muurtegels. De bekendste zijn de tegels die voor de in aanbouw zijnde metrostations in Parijs zijn gebruikt (de beroemde metrotegels “biseautés metro” 7,5 x 15 cm).
Veel objecten van Gien hebben op grote en bekende internationale exposities gestaan en zijn in diverse beroemde musea te zien.
Bekende en minder bekende ontwerpers en artiesten hebben voor Gien serviezen ontworpen. Nog steeds krijgt de fabriek van welgestelde, vaak adellijke, families de opdracht om complete serviezen te maken met het familiewapen als decor.
La Faiencerie de Gien vervaardigt aardewerk serviesgoed van zeer hoge kwaliteit. De artikelen zijn vaatwasmachine en magnetron bestendig.
Naast al de serviezen worden er ook nog handbeschilderde objecten gemaakt, dit is de “collection prestige”.
Natuurlijk vindt de productie nog steeds voor 100% in Gien plaats.

Bekende series van Gien zijn Oiseau Bleu, Alice, Jardin Immaginaire, Millefleurs, Oiseaux de Paradis, Pont aux Choux, Rocaille, Rouan, Route des Indes, Safari, Sologne, Toscana, Tulipes Noires,Pivoines, Rambouillet.

Ieder seizoen ( twee maal per jaar) worden er nieuwe series uitgebracht.

In september 2016 komt Gien met de nieuwe series; Delices de Jouy, Le secret, Indigo en Holly (kerstservies).

 Facebook comments:

Plaats een Reactie!