Mediterraans aardewerk bij Aux Couleurs du Temps

Productinformatie

chrisby-barbotine-kan-serie

chrisby-barbotine-moule-a-tarte-rond

Wij hebben een uitgebreid aanbod in Provençaalse schalen, kommen, borden en kannen uit Zuid Frankrijk.

BARBOTINE
Het typische aardewerk, “Barbotine”, wordt sinds 1980 gemaakt in een klein atelier in een dorpje nabij Marseille. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de enorme kennis die er in al generaties lang in deze omgeving is over het vervaardigen van degelijk en bruikbaar aardewerk.
Al deze artikelen worden met de hand gemaakt door een klein team van ervaren en gedreven pottenbakkers;
Het aardewerk van roodkleurige klei wordt door een pottenbakker op een draaitafel gevormd en/of in een mal geplaatst. Vervolgens wordt het object van rode klei bedekt met een dun laagje “Barbotine”. Dit is een, met water verdunde, witte klei. Deze laag wordt op de rode ondergrond aangebracht om de kleuren straks mooier en beter uit te laten komen. Het artikel wordt weggezet om te drogen. Daarna wordt het op 1.040º C in een oven gebakken. Als het object is afgekoeld wordt het in een bad met gekleurd vernis gedompeld. Vervolgens gaat het nogmaals in de oven op een temperatuur van 1100º C. Alle artikelen worden daarna nog grondig gecontroleerd.
Bijna al deze artikelen kunnen in de vaatwasmachine, oven en magnetron.
Ieder artikel heeft een stempel “Barbotine”in de klei gekregen. Dit staat garant voor de echtheid en de kwaliteit.
De typisch Provençaalse modellen zijn te verkrijgen in meerdere Mediterrane kleuren.
Wij hebben veel hoge schalen (tian), ovenschalen en kannen in diverse maten en kleuren in de winkel staan.

Nieuwe kleuren in 2017 zijn turquoise en fel geel!

Aux Couleurs du Temps vertegenwoordigt dit merk nu ook in Nederland!

 

POTERIE GALTIE

Dit kleurrijke aardewerk halen wij rechtstreeks uit Frankrijk. De producten uit de Méditerranée in de buurt van Uzes hebben een ‘image du Sud’ met vrolijke en levendige kleuren. De pottenbakker is bij de productie geïnspireerd door de kleuren van het licht.
De artikelen bestaan uit meerdere kleuren en zijn o.a. gedecoreerd met een bloemmotief. Ieder artikel wordt door de artiest met zijn team in een klein atelier vervaardigd. Alle artikelen zijn heel exclusief. Wij hebben veel grote en kleine schalen, ovenschalen, borden, kannen en kommen. 

De pottenbakker, Monsieur Galtie, is eind 2016 met pensioen gegaan. Helaas worden deze mooie artikelen niet meer gemaakt! In de winkel hebben wij nog een kleine voorraad, deze is echter uitlopend…Facebook comments:

Plaats een Reactie!